اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاست خارجی

کنعانی: دعوت از فرزند دیکتاتور مخلوع در کنفرانس مونیخ دهن کجی به ملت ایران است/امیرعبداللهیان به عراق می‌رود

سخنگوی وزارت امور خارجه عدم دعوت از ایران و روسیه در کنفرانس امنیتی مونیخ را اشتباه فاحشی خواند که برگزارکنندگان مرتکب شدند و گفت:دعوت از فرزند یک دیکتاتور مخلوع و فراری از وطن در این کنفرانس دهن کجی به ملت ایران است.

کنعانی: دعوت از فرزند دیکتاتور مخلوع در کنفرانس  مونیخ دهن کجی به ملت ایران است/امیرعبداللهیان به عراق می‌رود

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) اول اسفند ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران به تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی پرداخت.

وی در ابتدا اعیاد پیش روز از جمله اعیاد شعبانیه و همچنین روز پاسدار و جانباز را به پاسداران جان برکف و اعضای سپاه پاسداران و همچنین جانبازان سرفراز انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی تبریک گفت.

* کنفرانسی به نام امنیت، ولی به کام جنگ

کنعانی در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره کنفرانس امنیتی مونیخ و عدم دعوت از ایران و روسیه خاطرنشان کرد: کنفرانس امنیتی مونیخ که البته گمان می‌کنیم امسال این کنفرانس به نام امنیت، ولی به کام جنگ و جنگ طلبان تشکیل شده است. کنفرانسی که به نام امنیت تشکیل شده باشد باید فرصت برابر و مساوی به همه اعضای جامعه جهانی بدهد که دیدگاه‌ها و ارزیابی‌های خودشان را نسبت به فرصت‌ها و چالش‌های مرتبط با امنیت بین‌المللی، نظم جهانی و سازوکارهایی که به تحکیم و تقویت ثبات و امنیت کمک می‌کند، بیان کنند. به ویژه در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران که یکی از کشورهای مهم، تعیین کننده و بلامنازع در تامین و تحکیم امنیت منطقه‌ای و از کشورهای موثر و کمک کننده در تحکیم امنیت بین‌المللی است.

وی بیان کرد: اینکه کنفرانسی به نام امنیت بین‌المللی تشکیل شود و از کشورهای تعیین کننده‌ای مثل ایران و کشور مهمی مثل روسیه دعوت نکنند این به معنای آن است که فرصت را برای طرح دیدگاه‌های مختلف و چندجانبه درباره نظم و امنیت بین‌المللی گرفتند و فرصت و تریبون را در اختیار یک طرف و یک جریان که به دنبال تحکیم یکجانبه گرایی در حوزه بین‌المللی است، قرار دادند. اشتباه فاحشی است که برگزارکنندگان این کنفرانس امسال مرتکب شده و مانع طرح دیدگاه‌های متفاوت به ویژه با دولت آمریکا که به دنبال یکجانبه گرایی در نظم بین‌المللی است، شدند.

کنعانی با بیان اینکه اشتباه فاحشی بود و به اعتبار کنفرانس امنیتی مونیخ ضربه اساسی و جدی وارد کردند، خاطرنشان کرد: اشتباه دیگر اینکه برگزار کنندگان این کنفرانس به جای دعوت از جمهوری اسلامی ایران، تریبون را به افراد معلوم الحال و بی هویتی دادند که نگاه ملت بزرگ ایران نسبت به آنها کاملا روشن و واضح است.

به گفته سخنگوی وزارت خارجه، فرزند یک دیکتاتور مخلوع و فراری از وطن به عنوان دعوت شده در کنفرانس امنیتی مونیخ یک دهن کجی به ملت بزرگ ایران است.این بی اعتبار و رسوایی بزرگ برای کنفرانسی است که ادعای تاثیرگذاری در نظم و امنیت بین‌المللی دارد. 

این دیپلمات ارشد ایرانی ادامه داد: دعوت از چنین افرادی مداخله فاحش در امور داخلی یک کشور بزرگ است که در تامین امنیت منطقه‌ای و حتی تامین امنیت اروپا نقش بلامنازع داشته است.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در سال‌های گذشته به ویژه یک دهه اخیر در مقابله با تروریسم و جریان سیاه تکفیری و داعشی کمک بزرگی به نظم امنیت منطقه‌ای و حتی کمک بزرگی برای ایجاد امنیت برای اروپا و کشورهای غربی کرده است، عنوان کرد: اشتباه فاحشی که امسال برگزار کنندگان کنفرانس امنیتی مونیخ و حتی دولت آلمان مرتکب شد این بود که فرصت را در اختیار جنگ طلبان قرار داد. امسال بیش از هر زمان دیگری فرصت را در اختیار دولت آمریکا قرار دادند که تندروهای این کشور مواضع یکجانبه خود را در قبال نظم و امنیت بین‌المللی از تریبون کنفرانس امنیتی مونیخ بیان کنند.

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: امیدواریم دولت آلمان و برگزار کنندگان کنفرانس امنیتی مونیخ اشتباه فاحش خود را در سال آینده جبران کنند و اعتبار از دست رفته این کنفرانس را تا حدودی به آن برگردانند.

* استفاده ابزاری از آژانس را برای سوءاستفاده از آن در روند مذاکرات رفع تحریم‌ها قویا مردود می‌دانیم

وی درباره خبر منتشر شده توسط بلومبرگ که مدعی غنی سازی ۸۴ درصد در ایران شده است، نیز گفت:‌ درباره ادعای مطرح شده در خصوص غنی سازی ۸۴ درصدی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان در این زمینه توضیحات دقیق و فنی را ارائه کرد و من در این ارتباط با این موضوع به اظهارات دقیق آقای کمالوندی ارجاع می‌دهم.

سخنگوی وزارت خارجه یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران متعهد به معاهده ان.پی.تی و موافقتنامه جامع پادمان است. همکاری حرفه‌ای جمهوری اسلامی ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یک اصل مهم برای جمهوری اسلامی ایران در مناسبات و همکاری‌های خودش با آژانس است. البته به صورت متقابل انتظار داریم که آژانس رفتار حرفه‌ای خودش را در ارتباط با موضوع فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز ایران داشته باشد و به اصول و چارچوب‌های همکاری حرفه‌ای و تخصصی با کشورهای عضو از جمله جمهوری اسلامی ایران پایبند باشد.

به گزارش فارس، کنعانی بار دیگر تأکید کرد: استفاده سیاسی از آژانس، جایگاه حرفه‌ای این سازمان مهم بین‌المللی را مخدوش می‌‌کند. طرح مواردی از این دست که قاعدتاً باید در ارتباط‌های فنی و تخصصی و در دیدارهای دوجانبه مورد تبادل نظر و بررسی قرار گیرد، بلافاصله در رسانه‌ها نشانه فاصله گرفتن آژانس از رفتار حرفه‌ای و جایگاه تخصصی خودش است.

وی گفت: استفاده ابزاری از آژانس را برای سوءاستفاده از آن در روند مذاکرات رفع تحریم‌ها قویا مردود می‌دانیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره مذاکرات رفع تحریم‌ها نیز اظهار داشت: چارچوب مذاکرات در ارتباط با رفع تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران و بازگشت مسؤولانه همه طرف‌ها به توافق هسته‌ای روشن و مشخص است و باید در همان چارچوب استمرار و امتداد یابد و امیدواریم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چارچوب وظایف حرفه‌ای و تخصصی که در ارتباط با توافق هسته‌ای به آن محول و واگذار شده، ان‌شاءالله وظایف حرفه‌ای و تخصصی کمک کننده خود را ایفا کند.

* کنفرانس امنیتی مونیخ

به گزارش فارس، وی در پاسخ به سؤالی درباره کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: کنفرانسی که به نام امنیت برگزار می‌شود، باید محمل و کرسی متوازنی را برای طرح دیدگاه‌های مختلف و جهانی فراهم کند. اگر بناست درباره امنیت بین‌المللی تبادل نظر شود، از بین بردن فرصت برای تعدادی از کشورها به ویژه اگر کشورهای موثری در حوزه امنیت بین‌المللی باشند و ایجاد تریبون و جایگاه یکجانبه برای طرح دیدگاه‌های یکجانبه گرایانه به معنای از بین بردن فرصت برابر برای طرح دیدگاه‌های کمک کننده در حوزه امنیت بین‌المللی است.

کنعانی خاطرنشان کرد: این همان رفتار یکجانبه‌گرایانه‌ای است که در سیاست بین‌الملل برخی کشورها مایلند دنبال کنند و چنین رویکردی کمک کننده به صلح و امنیت بین‌المللی نیست. به ویژه اینکه فرصتی را برای برخی افراد و جریان‌های شناخته شده فراهم کردند که هم عملکرد ضد امنیتی در ارتباط با کشورهای مشخص داشتند و هم بازیچه برخی از کشورها بودند در رفتارهای مداخله جویانه و ضد امنیتی علیه دیگر کشورها. 

وی گفت: اینگونه رویکردها کمکی به صلح و امنیت بین‌المللی نخواهد کرد. دیدگاه‌های متوازن و طرح دیدگاه‌های مختلف که بیانگر صدای جهانیان در کرسی‌های بین‌المللی باشد می‌تواند کمک کننده باشد و رفتاری غیر از این رفتار غیرحرفه‌ای است که امسال برگزار کنندگان کنفرانس امنیتی مونیخ مرتکب شدند.

* رد اتهام رژیم صهیونیستی

کنعانی در پاسخ به سؤال دیگری درباره ادعای نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر حمله ایران به نفتکش یونانی متعلق به این رژیم در دریای عرب، با بیان اینکه قویا چنین اتهامی را رد می‌کنیم، ادامه داد: این رژیم به اتهام زنی علیه ایران همانند حامی اصلی خود دولت آمریکا عادت کرده است.

وی گفت: ما در ارتباط با حفظ امنیت و آزادی کشتیرانی در آب‌های بین‌المللی، جزو کشورهای بسیار موثر هستیم. ایران به تلاش‌های خودش در ارتباط با حفظ امنیت و آزادی کشتیرانی در آب‌های بین‌المللی ادامه خواهد داد و جزو کشورهایی است که در این زمینه تاکنون نقش بسیار موثر و تعیین کننده‌ای ایفا کرده است. 

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: اتفاقاً جزو کشورهایی هستیم که بر ضرورت ایجاد امنیت فراگیر برای همه کشورها به منظور استفاده از فرصت‌های کشتیرانی در آب‌های بین‌المللی تأکید می‌کنیم، ولی رژیمی که امنیت دیگران را به مخاطره می‌اندازد و به امنیت ملت‌ها و دیگر کشورها پایبند نیست، طبیعتا به صورت متقابل خودش را در معرض تهدید متقابل قرار می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: سرزنش کسی که خود اساسا ملتزم به امنیت دیگران نیست و در طول تاریخ تاسیس ننگین خودش نقش بی ثبات کننده فراگیر در منطقه و حوزه بین‌المللی داشته، در خصوص دیگران مسموع نیست و چنین رژیمی حق ندارد دیگران را در ارتباط با موضوعات امنیتی مورد اتهام و تهمت قرار دهد.

* اقدامات نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه سفرای ما در خارج از کشور در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت تبیینی نداشته‌اند، بیان کرد: گمان می‌کنم ارزیابی شما دقیق نیست. در طول چند ماهه گذشته سفارتخانه‌ها و سرکنسولگری‌های ما در سخت‌ترین شرایط تحمیلی از سوی کشورهایی که در شعار خود را متعهد به کنوانسیون وین می‌دانند، با تمام قوا و به رغم سختی شرایط هم فعالیت‌های دیپلماتیک و کنسولی خود را انجام دادند و هم از فرصت‌های موجود برای استفاده از دیپلماسی عمومی و تبیین مواضع و دیدگاه‌های ایران استفاده کردند.

وی ادامه داد: اتفاقا کشورهای مدعی گردش آزاد اطلاعات و فراهم آوردن فضای رسانه‌ای مساوی برای همه صداها حتی از حداقل امکانات هم برای نمایندگی‌های ما دریغ کردند یا اجازه طرح مواضع رسانه‌ای سفرای ایران را ندادند و یا فضا را به صورت کاملا یکجانبه طراحی کردند و به هیچ وجه به اصل آزادی گردش اطلاعات و آزادی بیان مواضع پایبند نبودند.

سخنگوی وزارت خارجه اضافه کرد: در خصوص چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب هم در شرایط سختی که مشخصا در برخی کشورهای غربی وجود داشت، خوشبختانه با همت، تلاش و بینش دقیق سفارتخانه‌های ایران به رغم برخی غوغاسالاری‌ها و فضای سنگین رسانه‌ای علیه کشور در تعداد مشخصی از کشورهای غربی، سفارتخانه‌های ما امسال بلااستثنا روز ملی ایران را با شکوه برگزار کردند و گزارش‌هایی که دریافت کردیم مشارکت بسیار خوبی در حوزه دیپلماتیک، مردمی، رسانه‌ای و گروه‌های غیردولتی، احزاب و ... شاهد بودیم. در اغلب کشورهایی که مراسم داشتیم مقامات محلی در سطوح مختلف شرکت کردند.

این دیپلمات ارشد کشورمان گفت: البته دنیا فقط اروپا و مشخصا چند کشور شاخص اروپایی که متاسفانه رویکرد یکجانبه و مداخله جویانه علیه ایران در پیش گرفتند، نیست و به هیچ وجه آنها جامعه بین‌المللی را نمایندگی نمی‌کنند، حتی در تعداد مشخصی از کشورها لزوما دیدگاه‌های مردم خودشان را نمایندگی نمی‌کنند. برای اینکه در خصوص همان تعداد محدود از کشورها که مقامات رسمی آنها حضور در مراسم روز ملی ایران را نپذیرفتند و خودشان را محروم کردند، ولی نخبگان و فعالان سیاسی و رسانه‌ای آن کشور در مراسم روز ملی جمهوری اسلامی ایران شرکت کردند.

وی گفت: اگر حساب‌های توئیتری نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران اعم از سفارتخانه‌ها و سرکنسولگری‌های ما را مشاهده کنید، توئیت‌های مختلفی را در خصوص سالگرد پیروزی انقلاب و نقش زنان و ... شاهد خواهید بود. امسال نمایندگی‌های ما به رغم سختی شرایط ولی با درک حساسیت امسال تلاش مضاعف و قابل قبولی را در این زمینه انجام دادند.

*  فعلا برنامه مشارکت در اجلاس رایسینا در برنامه امیرعبداللهیان قرار ندارد

به گزارش فارس، سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤالی درباره لغو سفر امیرعبداللهیان به هند برای شرکت در نشست رایسینا به دلیل انتشار کلیپی در این نشست درباره تصاویر اغتشاشات در ایران گفت: وزیر خارجه برنامه‌های متراکمی را دارند و به دلیل اهمیت برخی از سفرهایی که مدنظر است، مجبور به اولویت بندی برای انتخاب برنامه‌ها و انجام سفرهای خودشان هستند.

وی افزود: خوشبختانه ایران و هند روابط دوستانه خوبی را دارند و این روابط در حوزه‌های مختلف دوجانبه و چندجانبه ادامه دارد و مقامات عالی دو کشور در سطوح مختلف با هم تبادل نظر و گفت‌وگو دارند. حضور در اجلاس رایسینا یکی از برنامه‌های مدنظر و در حال بررسی برای حضور وزیر امور خارجه بود که در حال بررسی و زمانبندی منطبق با برنامه‌های فشرده وزیر بود. البته با کمال تاسف شاهد اقدام غیرحرفه‌ای از سوی برگزار کننده اجلاس یعنی بنیاد خصوصی «او.آر.اف» بودیم که کلیپی را تهیه کردند و این اقدام مورد انتقاد و اعتراض جمهوری اسلامی ایران و سفارت ایران در هند قرار گرفت.

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: ایران و هند دو کشوری بودند که در سال‌های مختلف به عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر پایبند بودند. اقدام برگزار کننده در این زمینه اقدام کاملا غیرحرفه‌ای و متناقض با رویکرد سازنده دو کشور در عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر بود. 

* امیرعبداللهیان قریبا سفری به عراق خواهد داشت

کنعانی ادامه داد: به رغم فشردگی برنامه‌های سفر وزیر خارجه در این زمینه تلاش شده بود که امکان برنامه ریزی فراهم بیاید که تا جایی که اطلاع دارم تاکنون چنین سفری قطعی نشده است. وزیر سفرهای دیگری دارد و امیرعبداللهیان قریبا سفری به عراق خواهد داشت و احتمالا سفر دیگری هم در پیش داشته باشد. فعلا برنامه مشارکت در اجلاس رایسینا در برنامه وزیر قرار ندارد.

* صدای ایران مورد پذیرش در عرصه جهانی است

به گزارش فارس، سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره ایران هراسی و ... بیان کرد: تهدید نمایی از جمهوری اسلامی ایران و ایران هراسی و تخریب چهره جمهوری اسلامی ایران و اهریمن سازی از ایران سیاست شناخته شده، کهنه و دیرینه تعداد مشخصی از کشورها از جمله رژیم آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران در طول بیش از ۴ دهه گذشته بوده است. این رخداد و رویکرد غیرسازنده و غیرحرفه‌ای رویکرد جدیدی نیست.

کنعانی اینکه جمهوری اسلامی ایران در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی یک کشور اثرگذار و در حوزه تامین امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی کشوری تعیین کننده است و اینکه مناسبات بین‌المللی ایران با کشورهای مختلف در زمینه‌های مختلف برقرار است را نشانگر موفقیت ایران در ناکام گذاشتن چنین سیاست‌های غیرسازنده‌ای خواند.

وی گفت: اینکه در ارتباط با مناسبات خارجی ایران، شاهد تقویت روابط با همسایگان هستیم و اینکه در حوزه مناسبات با کشورهای مهم منطقه و همچنین در حوزه عضویت در سازوکارهای چندجانبه منطقه‌ای و میزبانی از نشست‌های چندجانبه و تشکل‌های منطقه‌ای، جمهوری اسلامی ایران تاکنون موفق بوده به این معناست که ایران در ارتباط با رویکردهای سیاست خارجی، برای خنثی سازی چنین تهدیدات و اقدامات مخرب موفق عمل کرده است. اینکه مانع از حضور ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ شدند، نشانگر این است که صدای جمهوری اسلامی ایران و منطق ایران، صدا و منطقی قوی و مورد پذیرش و محل توجه در افکار عمومی دنیاست. ارزیابی ما این است که جمهوری اسلامی ایران تاکنون در این زمینه موفق عمل کرده است.

کنعانی اضافه کرد: پذیرش برجام هم به انجام گفت‌وگو با ایران در شرایطی که ۶ کشور که ادعای جایگاه بین‌المللی دارند در مقابل یک کشور به نام جمهوری اسلامی ایران نشستند و مذاکره کردند و در اظهارات آقای عراقچی هم به آن تصریح شده، نشانگر آن است که ایران توانسته به رغم دشمنی‌ها در حوزه بین‌المللی جایگاه خودش را تثبیت کند و توان امنیت سازی خودش را اثبات کند و نشان دهد در سازوکارهای منطقه‌ای و بین‌المللی نقش ایران قابل نادیده انگاشتن نیست.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: جمهوری اسلامی ایران رویکرد سازنده خودش را به ویژه در تنظیم روابط با کشورهای مختلف در حوزه‌های جغرافیایی مبتنی بر سیاست خارجی متوازن و پویا دنبال خواهد کرد. هیچ کدام از کشورها و حوزه‌های جغرافیایی در روابط و سیاست خارجی متوازن و پویای جمهوری اسلامی ایران نادیده انگاشته نخواهند شد.

به گفته این دیپلمات ارشد ایرانی، توسعه مناسبات با آسیا، چین، روسیه به معنای نادیده گرفتن ظرفیت‌های همکاری با دیگر کشورها نیست. در همین چارچوب به ویژه با تأکیدات رئیس جمهور، دستگاه دیپلماسی، سیاست خارجی با همین رویکرد به پیش خواهد برد.

* ایرانیان زندانی در خارج از کشور

وی درباره آمار زندانیان ایرانی در خارج از کشور خاطرنشان کرد: الان آمار دقیق در این جلسه ندارم که عنوان کنم، ولی در مجموع به دلیل گستره حضور ایرانیان در کشورهای مختلف، متاسفانه در کشورهای مختلف دارای شهروندانی هستیم که به دلایل مختلف در زندان‌ به سر می‌برند. تبادل و انتقال زندانیان یکی از موضوعات مورد توجه وزارت خارجه و از ماموریت‌های محوله به وزارت خارجه است و معاونت کنسولی این موضوع را دنبال می‌کند.

به گزارش فارس، کنعانی اضافه کرد: با پاره‌ای از کشورها که موافقتنامه انتقال زندانیان و تبادل محکومان را داریم، تلاش‌های خوبی انجام شده و با برخی کشورهایی که چنین موافقتنامه‌هایی را نداریم در قالب پیگیری‌های کنسولی و گفت‌وگوهای کنسولی که با این کشورها داریم، تلاش‌ها همواره ادامه یافته و جزو موضوعات مورد توجه ایران بوده است. در بحث حمایت کنسولی از شهروندان ایرانی حتی شهروندانی که متاسفانه مرتکب جرم شده‌اند، دولت ایران و دستگاه دیپلماسی بر مبنای وظیفه ذاتی در حمایت کنسولی از شهروندان خود عمل کرده است. در این ارتباط موفقیت‌های خوبی را شاهد بودیم.

این دیپلمات ارشد ایرانی ادامه داد: اخیرا در پرتو ارتقای سطح مناسبات با امارات عربی متحده شاهد آزادی ۲۰ تن از شهروندان زندانی در این کشور بودیم و گفت‌وگوها با حسن نیت برای آزادی تعداد دیگری از زندانیان ادامه دارد. در دیگر کشورها نیز همین رویکرد را با جدیت دنبال می‌کنیم.

*  اتهام زنی‌ها علیه ایران رویه و رویکرد دائمی رژیم صهیونیستی

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار الجزیره در خصوص موضع ایران در قبال اتهام زنی از سوی صهیونیست‌ها درباره نفتکش متعلق به این رژیم، گفت: اتهام زنی‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران رویه و رویکرد دائمی رژیم صهیونیستی است. چنانچه نگاهی به عملکرد مداخله جویانه، تجاوزکارانه و جنایتکارانه خودش علیه دیگر ملت‌ها و دولت‌ها بیندازند طبیعتا متوجه دلیل اقدامات دیگر طرف‌ها در منطقه علیه خودشان خواهند شد.

وی با بیان اینکه دفاع از امنیت حق ملت‌ها و کشورهایی است که امنیت آنها مورد تهدید و تهاجم دیگران منجمله رژیم صهیونیستی قرار گرفته، اظهار داشت: رژیم صهیونیستی باید به عملکرد و اقدامات ضد امنیتی خودشان توجه کنند و دیگران را در این زمینه نباید سرزنش و ملامت کنند.

* امیدواریم زمینه تبادل زندانیان در کوتاه مدت فراهم شود

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری فارس درباره ادعای یک رسانه آمریکایی مبنی بر اینکه دولت آمریکا در حال انجام مذاکرات غیرمستقیم با ایران در خصوص مبادله زندانیان با وساطت قطر و انگلیس است و بحث آزادی دارایی‌های ایران در کره جنوبی، گفت:  بله مذاکرات غیر مستقیم وجود دارد و ما هم تایید کردیم. موضوع تبادل زندانیان بین ایران و دولت آمریکا در چارچوب مذاکرات با واسطه‌ای که صورت گرفته بود، در شرف انجام بود که متاسفانه با بدعهدی دولت آمریکا این مهم تاکنون محقق نشد و این جزو اولویت‌های دولت جمهوری اسلامی ایران در رویکرد و سیاست خودش برای آزادی شهروندان ایرانی از زندان‌های دیگر کشورها از جمله آمریکاست، به ویژه اغلب این زندانی‌ها در قالب اتهامات بی اساس مبتنی بر ادعای دولت آمریکا مبنی بر دور زدن تحریم‌ها بازداشت شده‌اند.

وی گفت:‌ نقش دولت قطر تاکنون در این زمینه مثبت بوده و از این نقش مجدداً تشکر می‌کنیم. این موضوع با برخی مسائل فنی و تکنیکی مرتبط است و امیدواریم زمینه تبادل زندانیان در کوتاه مدت فراهم شود.

* مطالبات مالی ایران جزو خواسته‌های به حق ملت

سخنگوی وزارت خارجه همچنین درباره مطالبات مالی از کره جنوبی افزود: مطالبات مالی ایران جزو خواسته‌های به حق ملت ایران است و در ارتباط با کره این موضوع به صورت جد مصداق دارد. دولت کره در این زمینه مدعی است که تحریم دولت آمریکا علیه ایران، مانع بازپرداخت مطالبات مالی ایران است. البته استدلال دولت کره در این زمینه به هیچ وجه قابل قبول نیست. رابطه دوجانبه ایران و کره نباید به مناسبات ایران و آمریکا گره بخورد. مطالبات مالی ایران حقوق ملت ایران است.

کنعانی تصریح کرد:‌ دولت کره موظف است مطالبات ملت ایران را پس بدهد و اینکه ایران تلاش کند مطالبات مالی خودش را از دولت کره پس بگیرد، جزو حقوق دولت و ملت ایران است و ما در این زمینه از روش‌‌های مختلفی استفاده خواهیم کرد.

* دولت کره باید جبران کند

وی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار خبرگزاری فارس درباره اینکه آیا دولت کره توضیح قانع کننده‌ای درباره اظهارات غیردوستانه رئیس جمهور کره در سفرش به امارات عنوان کرده؟ بیان کرد:‌در مورد موضع غیرسازنده رئیس جمهور کره جنوبی که در کشور امارات رخ داد، متاسفانه هنوز دولت کره اقدام جبرانی لازم را انجام نداده و جزو مطالبات دولت و ملت ایران است. اقدامی کاملا غیرحرفه‌ای انجام داد و باید آن را جبران کند. 

* امیدواریم طرف آذری به چارچوب و روش‌های دیپلماتیک پایبند باشد

سخنگوی وزارت خارجه درباره ادعای بی اساس الهام علی‌اف رئیس جمهور آذربایجان در پی حادثه پیش آمده در سفارت این کشور در تهران و اینکه آیا ایران کماکان به سعه صدر ادامه می‌دهد؟ نیز اظهار داشت: موضع دیروز ما واضح و صریح بوده است. امیدواریم طرف آذری به چارچوب و روش‌های حرفه‌ای دیپلماتیک برای حل و فصل موضوعی که محل سوءتفاهم آنهاست، پایبند باشد و از موضوعی که می‌تواند در چارچوب روابط دوستانه و روش‌های دیپلماتیک و چارچوب‌های فنی و حقوقی مورد حل و فصل و رفع سوءتفاهم قرار بگیرد، از روش‌های غیرحرفه‌ای دوری گزیند.

کنعانی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران ملتزم به حفظ مناسبات دوستانه توأم با احترام متقابل با دیگر کشورها از جمله همسایگان است و انتظار دارد طرف‌های مقابل ما نیز به چنین چارچوبی ملتزم و پایبند باشند و امیدواریم در چارچوب چنین نگاهی بتوانیم فصل جدیدی از مناسبات دوستانه بین دو کشور را رقم بزنیم.

* اخراج رژیم صهیونیستی از نشست اتحادیه آفریقا

وی در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات سخنگوی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی که ایران را به نقش داشتن در اخراج هیأت این رژیم در اجلاس اتحادیه آفریقا متهم کرده نیز بیان کرد: رژیم صهیونیستی به دلیل ماهیت جنایتکارانه و تروریستی که دارد از سوی دولت‌ها و ملت‌های مختلفی در جهان مطرود است. نوع اقدامی که در اتحادیه آفریقا انجام دادند هم اقدام خود آنها نشانگر نوعی از رفتار غیردیپلماتیک و حرفه‌ای بود و هم اخراج آنها از چنین نشستی نشان داد که اکثریت اعضای اتحادیه آفریقا مایل به پذیرش این رژیم به عنوان یک رژیم مطرود و غیرمشروع نیستند.

کنعانی اضافه کرد: سیاست‌‌های عادی سازی اگرچه منتهی به عادی سازی روابط رسمی بین این رژیم با تعداد معدودی از کشورها شد، ولی به هیچ وجه به معنای پذیرش این رژیم از سوی ملت‌های منطقه و جهان نیست. اتفاقی که در اجلاس اتحادیه آفریقا رخ داد یکی از نمادهای عدم پذیرش این رژیم نزد افکار عمومی و مجامع بین‌المللی است.

* پرویز ثابتی

وی درپاسخ به سؤالی درباره حضور پرویز ثابتی رئیس ساواک در تجمعات ضد انقلاب در آمریکا و اینکه آیا وزارت خارجه برنامه‌ای برای پیگیری، استرداد و محاکمه این فرد دارد؟ اظهار داشت: این هم یکی از مطالبات جمهوری اسلامی ایران از دولت آمریکا از بابت ۴۴ سال دشمنی عمیق و کینه توزانه با ملت و دولت ایران است. البته دشمنی‌های سالیان طولانی قبل از انقلاب نیز به قوت خود باقی است. 

* برنامه ریزی برای سفر هیأت آژانس در حال انجام است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره ادعای بلومبرگ و سفر گروسی به تهران نیز گفت: چرا اطلاعاتی که در چارچوب آژانس و وظایف مرتبط با آژانس و مناسبات آژانس با ایران تبادل می‌شود، وارد حوزه رسانه و مطبوعات می‌شود را باید گروسی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پاسخگو باشند. طرح موضوعات فنی و تخصصی و به ویژه موضوعات در حال بررسی و احیانا جدید در رسانه‌ نشانگر آن است که این مسائل از سوی یک مصدر گویا رسمی به حوزه رسانه درز پیدا می‌کند. اولا غیرحرفه‌ای و ثانیا کمک به حل و فصل مسائل فنی نخواهد کرد و آژانس باید به وظایف حرفه‌ای خودش پایبند باشد.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: گفت‌وگوها و ارتباطات ما با آژانس در سطوح مختلف ادامه دارد. مشکلی در ارتباط با سفر هیأت آژانس به جمهوری اسلامی ایران از منظر سیاسی وجود ندارد. این سفر بارها و بارها انجام شد و چارچوب ارتباطات بین ایران و آژانس به قوت خود باقی است و برنامه ریزی برای سفر هیأت آژانس در حال انجام است و به محض تکمیل فراهم آوردن مقدمات، این سفر می‌تواند انجام شود.

* گفت‌وگوی امیرعبداللهیان و بورل

وی همچنین درباره ادبیات منتشر شده در توئیت‌های دیشب امیرعبداللهیان و بورل نیز عنوان کرد: گفت‌وگوهای وزیر خارجه و بورل بخشی از استمرار تبادل و رایزنی‌ها بین ایران و مذاکره کننده ارشد اروپایی در روند مذاکرات رفع تحریم است. مضافا اینکه بورل همچنین به عنوان مسؤول عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا مسؤول انجام گفت‌وگو در خصوص مسائل مورد توجه و جاری بین ایران و اتحادیه اروپا هم هست. در انعکاس مطالب می‌توان با رویکردهای متفاوتی مطالب را مرتبط با گفت‌وگوها منعکس کرد.

کنعانی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران ملتزم به حفظ فضای توأم با آرامش و طمانینه برای حفظ چارچوب‌های گفت‌وگو و استمرار آن در فضای توأم با آرامش است و اینکه ادبیات بورل متفاوت است، بستگی به رویکرد آنها دارد. دعوت می‌کنیم به چارچوب‌های سیاسی و رفتارهای حرفه‌ای برای استمرار و ثمربخش بودن گفت‌وگوها پایبند باشند. 

* روابط ایران و عربستان

سخنگوی وزارت خارجه درباره روابط ایران و عربستان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران بارها و بارها اعلام کرده در صورت جدیت طرف عربستانی برای ادامه گفت‌وگوها، آماده استمرار گفت‌وگوها و انتقال گفت‌وگوها از سطح امنیتی به سطح سیاسی و وزارتخانه‌های امور خارجه دو کشور است و همچنین ایران آمادگی خود را برای اینکه در تکمیل و نتیجه گیری از گفت‌و‌گوها، نمایندگی‌های سیاسی و کنسولی دو کشور به صورت متقابل در خاک دو کشور بازگشایی شود، اعلام کرده است. این موضع رسمی ایران است.

به گزارش فارس، کنعانی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران حتما علاقه‌مند به بازگشت روابط دو کشور به ریل طبیعی خودش است و این رخداد حتما به نفع مناسبات دوجانبه و منافع ایران و عربستان خواهد بود. ایران بارها گفته از دستی که به سمت دوستی با ایران دراز شود استقبال می‌کند و آن را به گرمی خواهد فشرد. 

وی خاطرنشان کرد:  ما همچنین از استمرار و ادامه نقش سازنده و دوستانه دولت عراق استقبال می‌کنیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره موانع موجود بر سر مذاکرات ایران و عربستان عنوان کرد: چنانچه تمرکز اساسی بر منافع دو کشور باشد، هیچ مانع اساسی برای بازگشت روابط سیاسی به حالت طبیعی خودش وجود دارد. این نیازمند اراده سیاسی است و باید ببینیم آیا اراده سیاسی در طرف مقابل شکل خواهد گرفت. امیدواریم این اتفاق بیفتد. 

* موضوعات مختلف روابط دوجانبه، محور سفر امیرعبداللهیان به بغداد

وی درباره سفر امیرعبداللهیان به عراق و سفر اخیر فؤاد حسین به واشنگتن و موضوع مذاکرات رفع تحریم‌ها نیز اظهار داشت: این سفر در ارتباط با موضوعات مختلف روابط دوجانبه ایران و عراق انجام خواهد شد و در تکمیل رایزنی‌ها و مشورت‌های منطقه‌ای ایران با کشورهای دوست و همسایه خواهد بود.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: اینکه دولت عراق اعلام کرده درباره موضوعات مورد اختلاف ایران و آمریکا و از جمله برجام با آمریکا گفت‌وگو می‌‌کند، هر کشوری که با نگاه به حفظ چارچوب‌‌های عادلانه در بحث برجام و از سرگیری اجرای آن و بازگشت مسؤولانه همه طرف‌ها به توافق هسته‌ای بتواند نقشی سازنده ایفا کند، جمهوری اسلامی ایران قطعا از این نقش استقبال می‌کند و چنانچه دولت عراق در این خصوص ایفای نقش کند، حتما چنین نقشی مورد استقبال جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

کنعانی افزود: طبیعتا با انجام این سفر، طرف عراقی چنانچه در چارچوب این موضوع با مقامات آمریکایی گفت‌وگویی انجام داده ان‌شاءالله در مذاکرات در بغداد مورد طرح و گفت‌وگو قرار خواهد گرفت.

وی خاطرنشان کرد: آیا اینکه درباره برجام قرار است اتفاق جدیدی بیفتد، از نظر ما منعی برای چنین رخدادی وجود ندارد. امیدواریم اراده سیاسی متقابل در طرف‌های دیگر از جمله آمریکا برای بازگشت به برجام شکل بگیرد و شاهد اجرای آن باشیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره خرید جزیره‌ای در بحرین توسط رژیم صهیونیستی و تاثیر آن بر امنیت منطقه که سؤال یکی از خبرنگاران بود، بیان کرد: هیچ اطلاعی ندارم و نمی‌توانم اظهارنظری بکنم.

وی در پاسخ به سؤالی درباره فرزند شاه مخلوع گفت: جزو مطالبات ملت ایران است که خاندانی که اموال ملت ایران را به یغما برده‌اند اکنون با چه توجیهی از سوی دولت آمریکا نه فقط پذیرش می‌شوند و اقامت پیدا می‌کنند بلکه برای آنها تریبون و رسانه فراهم می‌شود برای اینکه علیه دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران در آنجا هر روز اظهارنظر کنند و اظهارات گزافه‌ای داشته باشند. این هم جزو فهرست بلند مطالبات ملت ایران از دولت آمریکاست.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول